Pin
SOLICITĂ PROGRAMARE
Newsletter
Newsletter
Fii la curent cu cele mai noi oferte și informații din domeniul medical

Mituri despre pielea lăsată și soluții pentru refacerea conturului feței

În mediul online și nu numai circulă numeroase mituri despre pielea lăsată, care pot induce adesea cititorii în eroare. În timp ce unele dintre ele prezintă informații eronate, altele sunt parțial adevărate și au nevoie de anumite clarificări. Pentru că este esențial să fii corect informată și să înțelegi cum se comportă tenul tău odată cu trecerea timpului, în rândurile următoare vom demonta o serie de mituri despre pielea lăsată, frecvent întâlnite în mentalul colectiv.

Mai mult decât atât, în partea a doua a articolului îți vom prezenta două dintre cele mai îndrăgite soluții non-invazive Estetiq Medical Center, eficiente pentru persoanele care doresc să-și redobândească aspectul ferm și fără riduri al pielii.

Care sunt cauzele pielii lăsate?

De cele mai multe ori, pielea lăsată de la nivelul feței și al corpului este asociată cu scăderile bruște în greutate.

Pielea lăsată este, de asemenea, și o consecință a îmbătrânirii: odată cu înaintarea în vârstă, nivelul de colagen și elastină, responsabile de fermitatea și elasticitatea pielii, scade.

În plus, există și câțiva factori externi care favorizează scăderea nivelului de colagen și elastină din organism, iar printre aceștia amintim expunerea la razele ultraviolete și alimentația dezechilibrată.

Altfel spus, înaintarea în vârstă este una dintre cauzele principale ale pielii lăsate, însă adoptarea unui stil de viață dezechilibrat și neglijarea rutinii zilnice de îngrijire a tenului accelerează acest proces.

6 mituri frecvent întâlnite despre pielea lăsată

Joggingul favorizează lăsarea pielii – FALS

Afirmația potrivit căreia persoanele care aleargă zilnic mai mulți kilometri vor ajunge să se confrunte cu pielea lăsată este falsă. Activitatea fizică regulată este, în esență, o parte deosebit de importantă a unui stil de viață sănătos și contribuie, printre altele, la menținerea greutății în parametri optimi.

Așadar, joggingul nu favorizează lăsarea pielii – nici la nivelul feței, nici la nivelul corpului. În schimb, expunerea la razele soarelui, pe o durată îndelungată, este, într-adevăr, un factor de risc pentru pierderea elasticității și fermității pielii.

De aceea, dacă obișnuiești să faci jogging, îți recomandăm să alegi niște intervale orare în care soarele nu este atât de puternic: în sezonul estival, poți alerga fie dimineața devreme, fie după ora 16.

Indiferent de intervalul orar în care alergi și de anotimp, aplică de fiecare dată cremă cu factor de protecție solară, adaptată nevoilor tenului tău.

Tenul devine mai ferm odată cu pierderea în greutate – FALS

De fapt, pierderea bruscă a unui număr mare de kilograme favorizează lăsarea pielii. Tocmai de aceea este indicat să te consulți cu un medic nutriționist atunci când vrei să slăbești. Acesta îți va recomanda un plan de nutriție personalizat, ce va include obiective realiste.

De asemenea, pentru a slăbi într-un mod sănătos, fă în fiecare zi mișcare. Chiar și cele 30 de minute de mers pe jos, recomandate de specialiști, pot conta. Totodată, îți sugerăm să apelezi la serviciile unui instructor de fitness, care va elabora un plan de mișcare adaptat nevoilor corpului tău.

Botoxul dermic combate pielea lăsată – FALS

Deși injectarea cu botox este o soluție recomandată pentru pielea lăsată, aceasta are efecte pe termen scurt, de aproximativ 3-6 luni, în funcție de particularitățile fiecărui ten. Așadar, procedura trebuie repetată în mod regulat, de câteva ori pe an.

Dacă dormi pe o parte, ți se va lăsa pielea – PARȚIAL ADEVĂRAT

Dormitul pe o parte sau pe burtă nu reprezintă nicidecum o cauză a pielii lăsate, însă poate deveni, în timp, un factor de risc, luând în considerare faptul că persoanele care dorm, în general, în aceste poziții se trezesc cu urme pe față.

Dacă obișnuiești să dormi pe burtă sau pe o parte, poți începe să te dezveți de acest obicei. Sigur, va fi nevoie de ceva timp până te vei învăța să dormi pe spate, însă tot procesul va merita.

Există creme-minune care rezolvă problema pielii lăsate – FALS

Potrivit cercetătorilor specialiștilor în domeniul dermatologiei, niciun produs dermatocosmetic, indiferent de calitatea ingredientelor acestuia, nu rezolvă problema pielii lăsate.

Chirurgia plastică este cea mai bună soluție pentru pielea lăsată – FALS

Deși chirurgia plastică este una dintre soluțile eficiente pentru redarea fermității și elasticității pielii, aceasta nu este necesară în absolut toate cazurile. Ea poate fi recomandată de medicii specialiști persoanelor care au pierdut un număr considerabil de kilograme, într-un timp foarte scurt.

Procedurile non-invazive au evoluat atât de mult în ultimii ani, încât astăzi poți apela cu încredere la acestea, atunci când observi primele semne (firești, de altfel) ale îmbătrânirii: la nivelul feței, gâtului, decolteului și nu numai.

Soluții non-invazive pentru refacerea conturului feței, oferite de Estetiq Medical Center

Lifting non-invaziv TriLipo

TriLipo este cea mai avansată soluție antiîmbătrânire, perfectă pentru toate tipurile de ten, eficientă pentru reducerea ridurilor, a liniilor fine, a cicatricilor și, nu în ultimul rând, pentru redarea fermității și netezimii pielii.

Concret, cum funcționează TriLipo? Energia cu radiofrecvență încălzește pielea și determină astfel fibrele de colagen să se contracte, iar caldura emisă stimulează producția de colagen nou. În cele din urmă, pielea devine mai fermă și mai elastică, lucru care poate fi observat încă de la primul tratament efectuat.

Pentru a obține cele mai bune rezultate, însă, sunt necesare mai multe ședințe de tratament TriLipo, numărul lor fiind stabilit de medicii noștri specialiști, în funcție de nevoile fiecărei persoane.

Rejuvenare facială ClearLift

Desemnat cel mai bun tratament anti-aging non-invaziv al anului 2019, la Gala My Face, My Body din Statele Unite ale Americii, ClearLift este o metodă de lifting facial cu laser, folosită atât pentru zona feței, cât și pentru zona gâtului și a decolteului.

Mai mult decât atât, ClearLift este eficient și pentru reducerea ridurilor și a liniilor fine, precum și pentru uniformizarea nuanței tenului. În ceea ce privește fototipul pielii, rejuvenarea facială este eficientă inclusiv pentru pielea închisă la culoare.

Concluzie

Serviciile de dermatologie & dermatoestetică și tratamentele cu laser au evoluat atât de mult în ultimii ani, încât astăzi este mai simplu ca oricând să te bucuri din nou de o piele fermă, elastică și sănătoasă.

Programează o consultație la Estetiq Medical Center, iar unul dintre specialiștii noștri îți va oferi cele mai bune recomandări de îngrijire a pielii și de tratamente non-invazive la care ai putea apela, în funcție de nevoile și dorințele tale.

Ai o întrebare?

Ia legătura cu unul dintre consultanții noștri în problemele de sănătate și wellness.