Pin
SOLICITĂ PROGRAMARE
Newsletter
Newsletter
Fii la curent cu cele mai noi oferte și informații din domeniul medical

Vitamina C în rutina de îngrijire a tenului. Adevărat sau Fals

Vitamina C este esențială sănătății noastre și are un rol important în rutina de îngrijire a tenului. Acest antioxidant puternic neutralizează radicalii liberi cunoscuți ca vinovați pentru semnele premature ale îmbătrânirii, stimulează producția de colagen și corectează petele pigmentare, având efect de iluminare.

Există o multitudine de informații cu privire la Vitamina C, de aceea este important să înțelegem beneficiile oferite de aceste serumuri.

Tenul are nevoie de Vitamina C – adevărat

Vitamina C este un ingredient extrem de eficient, cu beneficii pentru toate tipurile de piele. Corpul uman nu își poate produce propria Vitamina C, ci se bazează pe obținerea ei prin suplimente nutritive și prin aplicări locale. Aceasta ajunge prea puțin să ne hrănească tenul atunci când o consumăm ca atare, de aceea utilizarea zilnică a unui serum de față cu Vitamina C îți va proteja, repara și îmbunătăți vizibil tenul, care va deveni mai luminos de la o zi la alta.

Cu cât mai multă Vitamina C, cu atât mai bine – fals

Deși poate părea că un nivel ridicat de Vitamina C ar face mai mult bine, aceste formule pot de fapt sensibiliza tenul. Cercetările au demonstrat că o concentrație între 5% și 20% este optimă pentru a vedea rezultate în cazul pielii normale, iar pentru cea sensibilă este recomandat sa folosești produse cu o concentrație de până la 10%.

Vitamina C se poate utiliza pe orice tip de ten – adevărat

Vitamina C are beneficii pentru toate tipurile de ten, inclusiv pentru tenul sensibil sau uscat. Pe lângă faptul că ajută la estomparea petelor pigmentare și la diminuarea liniilor fine și a ridurilor, folosirea unui serum cu Vitamina C oferă o protecție împotriva radicalilor liberi care afectează pielea.

Vitamina C în rutina de îngrijire a tenului. Adevărat sau Fals

Vitamina C în rutina de îngrijire a tenului. Adevărat sau Fals

Serurile cu vitamina C au efect anti – aging – adevărat

Nivelul de Vitamina C din piele scade odată cu trecerea timpului, astfel încât utilizarea unor produse de îngrijire a pielii care o conțin este importantă pe măsură ce înaintezi în vârstă. Cu toate acestea, poți folosi produse cu Vitamina C ale căror formule să fie eficiente dinaintea apariției liniilor fine sau a ridurilor, fiind o bună modalitate de prevenție. Aceste formule oferă un plus de strălucire și luminozitate tenului, iar protecția antioxidantă apără pielea de semnele timpurii ale îmbătrânirii.

Vitamina C sensibilizează tenul în fața radiațiilor UV – fals

În realitate, printre proprietățile vitaminei C se regăsesc și cele fotoprotectoare. Cu alte cuvinte, substanța va crea o barieră în fața razelor UV, care, în mod normal, scad nivelul de vitamina C din piele, îmbătrânind-o prematur. Odată intrată în piele, vitamina C nu poate fi ștearsă ori spălată cu ușurință, spre deosebire de cremele cu protecție solară sau uleiurile. Așadar, este recomandat ca în fiecare dimineață, dar și înainte de orice expunere la soare, să îți hrănești pielea cu o porție zdravănă de ser cu vitamina C, înaintea aplicării unui produs cu factor de protecție solară.

Serumurile cu Vitamina C se păstrează în frigider – nici adevărat, nici fals

Serumurile cu Acid L-Ascorbic se păstrează cel mai bine în locuri ferite de umezeală, de aceea nu este recomandat să le ții în baie. Le poți păstra în frigider, însă important este să le găsești un loc uscat, ferit de razele directe ale soarelui.

Serumurile cu Vitamina C se aplică doar dimineața – fals

Vitamina C se poate folosi de două ori pe zi. Deoarece protejează pielea împotriva poluării, ultravioletelor și a radicalilor liberi din aer este important să fie folosită în special dimineața, dar asta nu înseamnă ca nu o poți aplica și seara. Poţi amesteca câteva picături de Vitamina C cu o cremă hidratantă pentru a accelera efectul antioxidanţilor.

Serumurile cu Vitamina C făcute în casă sunt la fel de eficiente – fals

Acid L-Ascorbic (Vitamina C) este un ingredient instabil, ceea ce înseamnă că oxidează în momentul expunerii la lumină, aer sau căldură, devenind mai puțin eficient. De aceea recipientul în care este păstrat trebuie să fie opac, de preferat cu pompiță, pentru a limita interacțiunea produsului cu aerul și lumina. În plus, această formă de Vitamina C poate fi foarte greu stabilizată în serumuri și trebuie formulată la un nivel de pH specific pentru a fi eficientă.

Vitamina C în rutina de îngrijire a tenului. Adevărat sau Fals

Vitamina C în rutina de îngrijire a tenului. Adevărat sau Fals

Dermatologii noștri folosesc în clinică Vit C Serum 11S de la NOON Aesthetics. Acesta conține o concentrație optimă de derivați stabili ai Vitaminei C, marea provocare a producătorilor în general și aspectul care face diferența privind calitatea unui serum cu Vitamina C (dacă formula este stabilă, atunci nu va oxida și va avea cu adevărat efect). În plus, această formulă inovatoare anti-îmbătrânire asigură o permeabilitate profundă a pielii, fiind solubilă în ulei (sebum). Concentrația de 11% Vitamina C (derivați stabili) este utilizată ca o componentă strălucitoare puternică, care absoarbe radicalii liberi din toate straturile de piele. Vit C Serum 11S îmbunătățește producția și cantitatea de fibre de colagen.

Ai o întrebare?

Ia legătura cu unul dintre consultanții noștri în problemele de sănătate și wellness.