Pin
SOLICITĂ PROGRAMARE
Newsletter
Newsletter
Fii la curent cu cele mai noi oferte și informații din domeniul medical

Tratament vitiligo și psoriazis cu Excimer

Cum funcționează terapia UVB Excimer?

În cazul psoriazisului, regenerarea pielii are loc de multe ori mai repede decât atunci când pielea este normală și sănătoasă. Acest lucru duce la formarea plăcilor. Cauzele nu sunt încă explicate, dar este în general acceptat că boala apare mai des atunci când există o predispoziție genetică. O serie de alți factori, cum ar fi stresul sau emoțiile, pot agrava, de asemenea, simptomele. Terapia pentru psoriazis implică direcționarea unei doze mari de lumină Excimer monocromatică spre zonele afectate ale pielii. Acest lucru determină în mod normal ca simptomele să dispară complet pentru o lungă perioadă de timp. Terapia cu ExcimerUVB este utilizată și pentru tratarea eficientă a unor forme de neurodermatită.

În cazul vitiligo, lumina UVB Excimer stimulează producția de pigment pe zonele depigmentate. Rezultatul este ca petele albe se diminuează.

Ce rezultate are tratamentul?

Există multe forme diferite de psoriazis. Tipul localizat, în care apar plăci definite pe anumite zone ale corpului, răspunde cel mai bine la această terapie. Aplicarea extrem de concentrată a luminii Excimer pe zonele afectate ale pielii protejează pielea sănătoasă din jur, iar succesul terapiei este mult mai mare decât în cazul terapiilor UV convenționale. Deoarece numai zonele afectate ale pielii sunt tratate, lumina Excimer poate fi administrată într-o doză mult mai mare, ducând la rezultate mai rapide. Terapia cu excimer UVB s-a dovedit adesea o reușită în cazurile care anterior erau considerate dificil de tratat. Același lucru este valabil și pentru tratamentul vitiligo. Un alt avantaj al acestei terapii este că sunt necesare puține sesiuni și perioada totală de tratament este considerabil mai scurtă decât în cazul terapiei cu lumină convențională

vitiligo excimer

Înainte și după tratament. Ce trebuie să știți

Spre deosebire de multe alte forme de tratament cu lumină, în cazul acesta pacienții nu sunt obligați să evite expunerea la lumina soarelui. După terapia cu Excimer UVB, zonele tratate ale pielii se pot înroși ușor câteva ore, arătând ca arsurile solare. Ar trebui să aveți ceva la îndemână, de exemplu o cremă cu efect de răcire. Pot apărea ocazional vezicule, dar acest lucru se va vindeca în câteva zile. Puteți promova eficacitatea terapiei cu excimer UVB prin măsuri adecvate după tratament. De exemplu, ar trebui să evitați stresul, să acordați o atenție specială igienei personale, să urmați o dietă echilibrată și să evitați consumul excesiv de alcool.

Programeaza o consultatie

Solicita o oferta pentru Tratament vitiligo și psoriazis cu Excimer

    Ai o întrebare?

    Ia legătura cu unul dintre consultanții noștri în problemele de sănătate și wellness.