Pin
SOLICITĂ PROGRAMARE
Newsletter
Newsletter
Fii la curent cu cele mai noi oferte și informații din domeniul medical

Nutritie & homeopatie

NUTRIȚIE

Alimentația corectă

Suntem zilnic bombardați cu mesaje despre ce trebuie să mâncăm și, mai ales, ce NU trebuie să mâncăm. Alimentația corectă a devenit unul dintre leitmotivele vieții moderne.

Specialiștii în nutriție de la Estetiq Medical Center îți vor ușura misiunea prin indicarea unui plan alimentar adaptat nevoilor organismului tău (determinate în urma unui set de analize), stilului de viață dar și preferințelor culinare.

Regimul alimentar

 nu trebuie să devină o povară ci să determine un stil de viață agreabil și cu o influență pozitivă atât în plan fizic cât și emoțional. Cu noi, mâncatul rămâne o plăcere!

Dacă vrei să slăbești corect sau dacă înțelegi importanța unei alimentații corecte dar nu știi ce ar fi potrivit pentru tine, te așteptăm la o consultație cu unul dintre medicii noștri specializați în nutriție. În scurt timp, vei observa o îmbunătățire a stării generale, vei avea mai multă energie, te vei bucura de un somn mai odihnitor

HOMEOPATIE

Ce este homeopatia?

Este o metodă terapeutică, bazată pe o farmacologie specifică. Pleacă de la principiul similitudinii şi utilizează substanţe care provin din regnul animal, vegetal, mineral etc, în doze foarte mici sau în diluţii infinitezimale. În termeni populari, ar fi un fel de „cui pe cui se scoate“. Principiul similitudinii înseamnă următorul lucru: în granulele şi picăturile homeopate se găsesc substanţe care pot produce la o persoană sensibilă/ sănătoasă anumite simptome asemănătoare cu cele ale bolii pe care vrem să o tratăm. Mecanismul de acţiune al remediului homeopathic este energetic. Remediile nu se administrează în doze farmacologice, cum sunt şi medicamentele, ci sunt infinitezimale. Reglează energia vitală, care este diminuată din cauza bolilor, poluării, a stresului, supărării etc. Prin urmare, totul pleacă de la mental. În momentul în care mentalul se îmbolnăveşte, încep să apară şi în plan fizic probleme.

Beneficii

Afecțiunile care pot fi tratate sau diminuate cu ajutorul homeopatiei, sunt: anorexia, guta, diabetul, anumite afecţiuni endocrinologice, boli infecţioase, afecţiuni digestive, dermatologice, reumatologice, ginecologice, alergice, din sfera orl, astm, bronşite cronice, gripă, afecțiuni neurologice, dureri de cap, insomnii, oboseala cronică, tulburări de fertilitate etc. Remediile homeopate pot fi administrate fără nici un risc gravidelor, nou născuţilor şi persoanelor în vârstă, în boli acute şi in boli cronice. În cele acute, remediile acţionează rapid, în maximum 24 de ore, iar în cele cronice, evoluţia este mult mai lentă. Cu cât problema este mai veche, cu atât evoluţia este mai lentă.

Abordarea Estetiq Medical Center

Homeopatia înseamnă, în primul rând, să tratezi fiecare pacient în funcţie de ce simptome are. Să luăm ca exemplu o banală durere de gât. Un pacient îmi poate spune că se simte bine când bea apă caldă, altul, deşi pare curios, când bea apă rece. Iar tusea, de exemplu, că este uscată sau umedă (cu expectorație) și durerile de gât mai accentuate în dreapta sau în stânga ori bilateral (când înghite, la deglutiție). La fiecare dintre cazurile de mai sus, remediul este altul, în mod clar, iar tratamentul, cum se subînţelege, individualizat. Şi, în al doilea rând, foarte important!, homeopatia mai înseamnă îngrijirea unui pacient mental, emoţional şi fizic. Doi pacienţi care suferă de aceeaşi boală se pot manifesta diferit, în sensul că unul este mai fragil emoţional şi acceptă mai greu maladia, iar altul mai puternic şi o acceptă mai uşor. În fiecare situaţie, remediile sunt diferite, deoarece modul lor de a reacţiona la boală este altul.
Programeaza o consultatie

Solicita o oferta pentru Nutritie & homeopatie

    Ai o întrebare?

    Ia legătura cu unul dintre consultanții noștri în problemele de sănătate și wellness.