Pin
SOLICITĂ PROGRAMARE
Newsletter
Newsletter
Fii la curent cu cele mai noi oferte și informații din domeniul medical

Mituri și adevăr despre epilarea laser

Epilarea cu laser este folosită pe scară largă, atât de femei, cât și de bărbați, datorită eficienței în îndepărtarea părului nedorit, neegalate de alte tehnologii. Cu toate acestea, există o serie de mituri și concepții greșite despre operativitatea acestei proceduri și efectele sale secundare. Pentru a nu permite ca informațiile false să te împiedice să ai o piele mereu fină, am decis să combatem cele mai des întâlnite mituri despre epilarea laser. În continuare, îți vom arăta că epilarea cu laser este sigură și eficientă, în special, în ceea ce privește cele mai noi tehnologii utilizate în cadrul Estetiq Medical Center.

Mit: Epilarea cu laser nu este sigură

Adevăr: Tratamentul de epilare cu laser utilizează fascicule de lumină puternic concentrată, concepute pentru a pătrunde selectiv în foliculul de păr și a-l distruge, ceea ce înseamnă că laserul țintește numai foliculul de păr și nimic altceva. Acest lucru lasă țesutul din jur nevătămat, iar studiile clinice realizate pentru echipamentele Alma Lasers atestă acest lucru. Astfel, atâta timp cât alegeți o clinică calificată, cu tehnicieni și tehnologie de ultimă generație, nu există nici un pericol.

Mit: Epilarea cu laser funcționează doar pe pielea deschisă la culoare

Adevăr: A existat o perioadă în care echipamentele laser utilizate pentru îndepărtarea părului nedorit puteau fi folosite doar de persoanele cu piele deschisă și păr închis la culoare, însă procedura își dovedește astăzi eficiența pe toate tipurile de piele, inclusiv pe cea bronzată. Laserele moderne pot distinge cu ușurință între pigmentul firului de păr și pigmentul pielii, chiar dacă pielea este mai închisă.  Cele mai noi tehnologii folosite la Estetiq Medical Center fac procedura sigură și eficientă, singurele excepții în care epilarea laser nu poate fi folosită fiind pe părul alb și gri deoarece acesta nu conțin pigment.

Mit: Epilarea cu laser te expune la radiații și poate cauza infertilitatea

Adevăr: Impulsurile de energie utilizate în tratamentele de epilare cu laser sunt concepute doar pentru încălzirea și distrugerea foliculilor de păr. Lumina folosită nu pătrunde dincolo de adâncimea foliculului de păr, iar organele interne nu sunt în nici un fel afectate. Laserele penetrează pielea doar cu aproximativ 4 milimetri și oferă o cantitate controlată de căldură, care dăunează foliculilor de păr la nivel microscopic. Orice energie laser care nu este absorbită de folicul se risipește sau se reflectă. Nu este absorbită de nici un țesut înconjurător și, prin urmare, nu poate afecta organele reproducătoare.

Mit: Tratamentele de epilare cu laser sunt dureroase

Adevăr: Laserul Soprano Titanium  folosit în cadrul Estetiq Medical Center dispune de tehnologia revoluționară ICE Plus, care răcește continuu pielea și facilitează temperatura controlată pe întreaga durată  a tratamentului, prevenind arsurile și durerea. Datorită acestei tehnologii, te bucuri de o experiență complet rece, lipsită de durere, confortabilă.

Mit: Epilarea cu laser garantează eliminarea părului pentru totdeauna

Adevăr: Există o serie de variabile legate de menținerea rezultatelor de după tratamentele de epilare cu laser. Perioada de refacere a părului nedorit poate fi afectată de hormoni și alți factori biologici, care variază de la o persoană la alta. În funcție de caracteristicile fiecărei persoane, rezultatele se pot menține pentru perioade de ordinul anilor și necesită ședințe 1-2 ședințe de întreținere pe an. De asemenea, și numărul de ședințe necesare pentru obținerea rezultatului dorit și periodicitatea cu care acestea se realizează variază în funcție de caracteristicile pielii și ale firului de păr.

Mit: Epilarea laser nu se poate realiza în timpul verii

Adevăr: Într-adevăr, în funcție de tipul de laser folosit, pot apărea diferite limitări. Laserele folosite în cadrul Estetiq Medical Center, însă, încorporează tehnologia SHR, singura metodă de epilare laser cu rezultate dovedite clinic, total nedureroasă, dar și sigură pentru toate tipurile de piele, chiar și pentru cea închisă la culoare și bronzată. Sistemul de încălzire graduală și impulsul laser distrug foliculul păros, întârzie reapariția lui și protejează țesutul din jur. SHR permite efectuarea procedurii în orice moment al anului, garantând că expunerea la soare după tratament nu va lăsa urme.

Mit: Epilarea cu laser face ca părul să devină mai dens

Adevăr: Epilarea cu laser nu numai că nu determină îndesirea părului, dar îi reduce semnificativ densitatea grosimea și rata de creștere a părului nedorit. Deoarece tehnologia laser atacă foliculul de păr și îl distruge, apariția de noi foliculi este imposibilă.

Sperăm că am răspuns celor mai întâlnite preocupări referitoare la epilarea laser. Pentru orice întrebare, accesează formularul de contact de pe estetiqmedical.ro unde vei primi răspuns de la Dr. dermatolog Cristina Cucu.

Ai o întrebare?

Ia legătura cu unul dintre consultanții noștri în problemele de sănătate și wellness.