Pin
SOLICITĂ PROGRAMARE
Newsletter
Newsletter
Fii la curent cu cele mai noi oferte și informații din domeniul medical

Cum ne îngrijim tenul în timp ce purtăm masca de protecție – Sfaturi din partea dermatologului

Conform unui studiu efectuat de Journal of the American Academy of Dermatology, 97% din personalul medical din Hubei, China, se confruntă cu afecțiuni ale tenului cauzate de purtarea îndelungată a măștilor de protecție. Cele mai afectate zone sunt puntea nazală, obrajii și bărbia, unde se manifestă iritații, uscăciune și descuamare.

Este adevărat că aceste leziuni ale pielii se produc după perioade îndelungate de purtare a măștii, însă, în acest context în care purtarea măștii este obligatorie în spațiile închise, am discutat cu expertul în îngrijirea pielii Estetiq Medical Center, dr. dermatolog Cristina Cucu, pentru a afla tot ce trebuie să știi despre îngrijirea pielii în această perioadă.

În condițiile obligativității purtării măștii de protecție, îngrijirea tenului necesită o atenție mult mai mare. Tenul trebuie să fie curățat și hidratat mai des, iar o rutină simplă și eficientă a pielii este cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru a preveni complicațiile de la nivelul tenului. – Dr. dermatolog Cristina Cucu.

De la expertul în îngrijirea pielii aflăm că există două căi principale prin care măștile de față pot deteriora pielea:

  1. În primul rând, frecarea directă poate duce la perturbarea barierei pielii, iritații și inflamații
  2. În al doilea rând, măștile absorb sebumul, murdăria și transpirația, ceea ce duce la apariția unor afecțiuni ca acneea, eczema și rozaceea.

Mai mult, pe lângă iritațiile și reacțiile la materialele din care este confecționată masca, temperatura ridicată din timpul verii va provoca o schimbare a umidității la nivelul pielii acoperite de mască. Acest lucru poate duce la probleme în structura porilor și la congestia acestora.

Probabil cea mai mare problemă cu care ne vom confrunta, în cazul lipsei unei rutine de îngrijire optime, este apariția acneei și a erupțiilor cutanate sub mască, deoarece circulația aerului este împiedicată, se acumulează căldură, iar uleiul și transpirația sunt prinse în piele. – Dr. dermatolog Cristina Cucu.

Pentru a avea un ten proaspăt și sănătos chiar și sub masca de protecție, am structurat principalele 5 sfaturi de îngrijire:

1. Aplică măști și creme hidratante

Hidratarea tenului este cel mai important pas din ritualul de îngrijire adoptat în această perioadă, dar nu numai. Aplică zilnic o cremă hidratantă cu textură ușoară pentru a hrăni pielea și a preveni uscarea și descuamarea. De preferat este să cauți un produs pe bază de acid hialuronic, unul dintre ingredientele preferate pentru hidratarea tisulară. Mai mult, căldura, transpirația și frecarea măștii pe piele pot provoca dermatită iritantă, iar proprietățile calmante și antiinflamatorii ale acidului hialuronic combat aceste probleme.

O alternativă premium o reprezintă injectarea acidului hialuronic. Această procedură crește nivelul apei și duce, în mod natural, la o piele mai plină de volum, mai netedă și mai hidratată.

De asemenea, în această perioadă, poți suplimenta îngrijirea tenului prin aplicarea, de două ori pe săptămână, a unor măști hidratante.

masti faciale

2. Renunță la aplicarea fondului de ten

Dermatologul ne sfătuiește să evităm purtarea machiajului care ne-ar putea afecta atât confortul în timp ce purtăm o mască, cât și sănătatea pielii noastre. Cu toate acestea, dacă dorești să aplici produse cosmetice în timp ce porți o mască pe față, ar trebui să adaptezi rutina de frumusețe la noile condiții. Pentru a permite pielii să respire, încearcă să păstrezi machiajul de pe ten la minimum. Este recomandat un fond de ten cu o textură cât mai ușoară, care să nu încarce tenul deja sufocat de temperaturile crescute și de umiditate, și aplicarea unei pudre cu factor de protecție.

Pudra minerală transparentă Brush&Go de la NOON Aesthetics oferă protecție optimă imediată împotriva radiațiilor nocive UVA/ UVB, IR și contribuie la prevenirea arsurilor solare și a problemelor de pigmentare. Se spală ușor și poate fi aplicată oricând și oriunde, inclusiv peste machiaj.

3. Folosește produse de curățare pentru ten sensibil

Așa cum am spus, masca reduce circulația aerului, temperatura crește sub mască, iar pielea produce mai mult sebum în această perioadă. Continuă rutina de îngrijire a pielii dimineața și seara, iar după purtarea îndelungată a măștii, curăță tenul folosind produse delicate, destinate tenului sensibil. Chiar dacă tenul tău nu are această caracteristică, purtarea măștii de protecție sensibilizează pielea.

Folosește un demachiant cu pH echilibrat, o spumă de curățare și optează pentru produse fără parfum, non-comedogene.

spuma de curatare

4. Elimină scrub-urile din rutina de îngrijire

Chiar dacă îți simți tenul încărcat, renunță la folosirea scrub-urilor deoarece acestea nu fac decât să amplifice iritațiile. Pentru a îndepărta reziduurile și excesul de sebum, optează pentru un peeling profesional blând cu pielea. Tehnologia brevetată DermShield™ a NOON Aesthetics permite folosirea unor concentrații mari de ingrediente active, care tratează în mod eficient pielea, fără efecte secundare nedorite, cum ar fi iritarea, arsura, roșeața și senzația de disconfort.

5. Alege o mască din bumbac

Pentru a nu leza pielea, asigură-te că masca pe care o folosești nu este mai strânsă decât este necesar și nu este abrazivă pentru ten. Caută materiale și măști standard, care sunt utilizate, în general, pentru chirurgie sau medicină.

Dacă alegi să îți confecționezi singur masca, utilizează o țesătură din bumbac 100%. Cu cât un material este mai sintetic, cu atât are mai multă retenție de căldură. Acest lucru va duce la iritare, deci asigură-te că le eviți.

Ai o întrebare?

Ia legătura cu unul dintre consultanții noștri în problemele de sănătate și wellness.