Pin
SOLICITĂ PROGRAMARE
Newsletter
Newsletter
Fii la curent cu cele mai noi oferte și informații din domeniul medical

Epilarea laser: cele mai importante sfaturi de la specialiști

Epilarea laser a devenit una dintre cel mai des întâlnite proceduri cosmetice datorită eficienței sale. În plus, dacă în trecut procedurile pe bază de lumină senzibilizau zona tratată, apariția senzației de disconfort și chiar durere, astăzi procesul este unul cât se poate de simplu, eficient și nedureros. Pentru a beneficia de toate informațiile cu privire la epilarea laser, am adunat cele mai importante sfaturi de la specialiștii în frumusețe Estetiq Medical Center.

Ce presupune epilarea laser

Înainte de procedura propriu-zisă, un dermatolog te va consulta și va determina care este cea mai bun protocol de tratament pentru tine. În funcție de zona în care urmează să se aplice tratamentul laser, de istoricul tău medical, dar și ținând cont de o serie de caracteristici ale pielii și ale firului de păr, se va stabili tipul de intensitate folosită, numărul de ședințe necesare și periodicitatea sesiunilor. Discuțiile de dinainte de tratament vor viza și așteptările cu privire la rezultat și sfaturi personalizate.

Este important de precizat că pentru a prelungi rezultatele tratamentului, sunt necesare  1-2 ședințe de întreținere anuale. Perioada de refacere a părului nedorit poate fi afectată de hormoni și alți factori biologici, care variază de la o persoană la alta.

”De regulă, durează între 2 și 3 săptămâni după primul tratament pentru a vedea o diferență și între 4-6 ședințe pentru a obține un rezultat complet. Este important, însă, ca sesiunile de epilare cu laser să se desfășoare cu regularitate, iar pacienții să respecte programările stabilite de medicul dermatolog deoarece foliculii de păr se află în diferite stadii ale creșterii și numai un medic dermatolog este în măsură să stabilească momentele optime pentru aplicarea tratamentului laser” – Dr. Cristina Cucu, medic dermatolog în cadrul Estetiq Medical Center

Cum se desfășoară ședințele de epilare cu laser

Epilarea cu laser utilizează fascicule de lumină puternic concentrată, concepute pentru a pătrunde selectiv în foliculul de păr și a-l distruge. Procedura, concepută inițial pentru a fi efectuată pe părul închis la culoare și pe o piele deschisă, își dovedește astăzi eficiența pe toate tipurile de piele, inclusiv pe cea bronzată. Cele mai noi tehnologii folosite la Estetiq Medical Center fac procedura sigură și eficientă.

soprano titanium

”În prezent, vorbim despre tehnologii inovative, ce plasează funcționalitatea și confortul la cele mai înalte standarde. Îndepărtarea părului nedorit cu ajutorul laserului a devenit o procedură apreciată și din ce în ce mai dorită atât de femei, cât și de bărbați deoarece prezintă numeroase beneficii. Amintesc doar de eficiența tratamentului pe termen lung, de rapiditatea procedurii și faptul că este total nedureroasă.” Dr. dermatolog Cristina Cucu.

Echipamentul laser Soprano Titanium folosit în cadrul Estetiq Medical Center dispune de tehnologia ICE Plus, care răcește continuu pielea și controlează temperatura pe întreaga durată  a tratamentului, prevenind arsurile și durerea.

Ice Plus este o tehnologie avansată, care răcește continuu pielea și facilitează temperatura controlată. Vârful de safir rece Ice Plus reduce la minimum riscul de afectare a epidermei, păstrând căldura în dermul în care sunt tratați foliculii de păr. Temperatura rămâne constantă, ceea ce contribuie la eficiența tratamentului. Pacienții se pot bucura acum de o experiență complet rece, lipsită de durere, confortabilă.

Sfaturi înainte de epilarea laser

Specialiștii Estetiq Medical Center vin cu cele mai bune sfaturi pentru a beneficia de toate beneficiile ședințelor de epilare laser. Cel mai important, însă, vacanțele tale nu mai sunt afectate de programările la salon. Epilarea definitivă cu Soprano Titanium poate fi realizată în orice perioadă a anului și funcționează perfect pe pielea bronzată, garantând că expunerea la soare după tratament nu va lăsa urme.

  • Dacă laserul urmează să fie folosit pe față, îndepărtează orice urmă de machiaj pentru a evita petele pigmentare. Pentru ca laserul să aibă efectele dorite, dar, mai ales, pentru a evita orice risc de apariție a efectelor adverse, tenul trebuie să fie perfect curățat;
  • Evită exfolierile chimice, acidul glicolic și cremele cu retinol, care pot sensibiliza pielea, cu 2 zile înainte și după fiecare ședință de epilare cu laser;
  • Înainte de tratamentul cu laser, este important să te odihnești și să te prezinți relaxat la ședința de epilare. Cu cât organismul este mai epuizat și încordat, exista posibilitatea de a simți ușoară senzație de disconfort;
  • Deoarece căldura generată de laser rezistă în piele timp de 24 de ore după tratament, este recomandat să eviți eforul fizic, masajul, sauna sau băile fierbinți;
  • Zona ce urmează să fie epilată trebuie rasă cu lama cu o zi înainte de programare. În caz contrar, întregul fir de păr va absorbi căldura laserului și se va încălzi, ceea ce poate arde pielea. De asemenea, va determina reducerea cantității de lumină care va ajunge la baza foliculului, deci rezultatele vor fi mai puțin optime. Important, evitați epilarea cu ceară înainte de tratament. Întrucât epilarea cu ceară îndepărtează firul de păr și foliculul, epilarea cu laser nu va avea rezultatele așteptate;
  • Informează dermatologul care urmează să efectueze procedura despre orice medicament ai luat.
  • Epilarea cu laser este contraindicată femeilor însărcinate sau care alăptează, persoanelor care suferă de epilepsie, diabet, boli de piele sau dereglări hormonale.

Bucură-te de beneficiile tehnologiei revoluționare și obține o piele fină ca mătasea. Te așteptăm la Estetiq Medical Center pe str. Romulus, nr. 35, unde, toată luna martie, ai 3 ședințe de epilare cu laser + 1 gratuit!

Ai o întrebare?

Ia legătura cu unul dintre consultanții noștri în problemele de sănătate și wellness.