Pin
SOLICITĂ PROGRAMARE
Newsletter
Newsletter
Fii la curent cu cele mai noi oferte și informații din domeniul medical

Cum îngrijim corect tenul gras cu tendință acneică. Sfatul dermatologului

Tenul gras are marele avantaj că se bucură de beneficiile sebumului care îl ajută să arate mai tânăr, mai hidratat și strălucitor. De pe altă parte, însă, excesul de sebum duce la blocarea porilor și la apariția erupțiilor acneice. Așa că obiectivul fiecărui posesor de ten gras este de a echilibra producția de sebum. Nici prea mult, nici prea puțin.

Cum aflii ce tip de ten ai

Nivelul de sebum este determinat de mai mulți factori, de la cei legați de vârstă, sex și sănătatea hormonală, până la factorii externi care țin de dietă de makeup și, desigur, de produsele de îngrijire pe care le folosim. De asemenea, în cazul tenurilor mixte, unele zone pot fi mai grase decât celelalte. Dacă nu ești sigură de tipul de ten pe care îl ai, iată cum poți afla:

 1. spală-te pe față cu un produs delicat care nu usucă și șterge delicat
 2. așteaptă o oră, timp în care, tenul tău ar trebui să revină la starea sa naturală
 3. tapotează-ți zona T (mijlocul frunții, zona dintre sprâncene și nasul) cu un servețel moale de hârtie

Ten normal: Șervețelul este curat, fără urme de sebum sau cojițe de piele

Ten gras: Pe șervet rămân urme evidente de grăsime

Ten mixt: poate fi o combinație a caracteristicilor de mai sus. În cazul tenului mixt, doar zona T este grasă, iar în celelalte zone, normală sau uscată

Ten sensibil: În acest caz, tenul va deveni roșu, inconfortabil și cu senzație de mâncărime

Rutina zilnică de îngrijre a tenului gras și mixt

 

 

tratament acnee noon

Spălați-vă fața în fiecare dimineață pentru a îndepărta impuritățile sau excesul de sebum acumulate peste noapte. Cu cât murdăria și bacteriile persistă mai mult pe piele, cu atât sunt mai mari șansele să apară o erupție. Evitați totuși săpunurile dure și alegeți un produs să curețe sebumul în mod delicat.

Clientele noastre apreciază C-Cleanser Foam de la Noon Aesthetics, o spumă delicată, care îndepărtează excesul de sebum și curăță impuritățile, lăsând o piele curată, moale și suplă. Detoxifică, oferă senzația de prospețime, curăță în profunzime.

Completarea ritualului zilnic de îngrijire a tenului cu probleme este crema Double Fight tot de la Noon Aesthetics. Combinația de 10% Acid Lactic + 2% Acid Salicilic și Acid Azelaic 20% îmbunătățește calitatea tenului cu probleme și tratează intens pielea care suferă de coșuri, puncte negre și piele inflamată cronic (acnee, seboree), reducând semnificativ excesul de bacterii. Double Fight tratează, de asemenea, pigmentarea post-acnee.

Tratamentul dermatologic al acneei și al tenului gras

Protocolul de tratament aplicat la Estetiq Medical Center de către Dr. Cristina Cucu implică cele mai eficiente tehnologii și s-a remarcat prin rezultatele rapide obținute.

Protocolul Noon pentru ten gras și acneic

Un prim pas, este aplicarea protocolului Noon pentru ten gras, sensibil și acneic:

 • G-peel 50 Nano (acidul glicolic sub formă de gel tixotropic pentru exfoliere mai intensă, uniformizarea texturii, stimularea colagenului și elastinei)
 • S-peel 20 (acidul salicilic 20% cu efect keratolitic, antiinflamator și reglator al sebumului),
 • MediClay Mask ( efect antimicrobian, calmant, keratolitic și antiseboreic datorită extractelor de eucalipt, propolis și acidului oleanolic)
 • Ampulele AcNo Complex (cu efect antibacterian, antiseboreic și antiinflamator).

Tratament laser antiacnee ClearSkin

tratament laser acnee clearskin

Ulterior aplicării protocolului Noon, urmează sesiunea de laser ClearSkin. Acesta este un tratament sigur și eficient, potrivit pentru toate tipurile de ten și cu rezultate de durată, aplicat în cele mai mari clinici de dermatologie din lume. ClearSkin combină în mod inovator un laser non-ablativ, o tehnologie de răcire cu contact paralel și o tehnologie de tip vid, tratând acneea în condiții de maximă siguranță și eficiență.

Beneficiile peelingului cavitațional cu ultrasunete

peeling cavitational

Acest tip de peeling este o metodă din ce în ce mai populară de curățare a pielii fără durere. Porii sunt imediat eliberați de celulele moarte, de sebum, bacterii și reziduuri cosmetice, iar tenul rămâne curat și neted. Utilizarea acestui peeling pregătește pielea pentru următoarele tratamente și facilitează o mai bună absorbție a substanțelor nutritive.

 • Rejuvenarea tenului și reducerea porilor
 • Îmbunătățește elasticitatea tenului
 • Diminuează hiperpigmentările
 • Hidratare în profunzime
 • Fermitate și antiaging

Geneo BALANCE: Tratament facial pe bază de cărbune pentru ten gras

oxygeneo balance

Geneo Balance purifică și netezește tenul gras și ajută la îmbunătățirea aspectului și texturii acestuia. Geneo Balance OxyPod conține cărbune din bambus pentru un efect de detoxifiere, extract de camu-camu cu conținut ridicat de vitamine și antioxidanți și acid mandelic ce ajută la tratarea tenului cu tendință acneică. Serumul Geneo Balancing completează efectul tratamentului datorită antioxidanților puternici, vitaminelor, nutrienților și ingredientelor purificatoare (acid salicilic, peptide, ulei de jojoba și argan, extract de vanilie și coada calului), precum și datorită unui derivat al acidului azelaic.

Ai o întrebare?

Ia legătura cu unul dintre consultanții noștri în problemele de sănătate și wellness.