Pin
SOLICITĂ PROGRAMARE
Newsletter
Newsletter
Fii la curent cu cele mai noi oferte și informații din domeniul medical

Ce este acneea și cum o tratăm eficient

Acneea este o boală cronică determinată de multipli factori precum infectarea foliculilor de păr și a glandelor sebacee. Este asociată frecvent cu perioada pubertății, când glandele sebacee se activează, dar poate apărea la orice vârstă și, deși nu este periculoasă, poate lăsa cicatrici pe piele. La Estetiq Medical Center, beneficiezi de tratament eficient atât în tratarea acneei, cât și pentru eliminarea semnelor lăsate de aceasta pe ten.

Ce este acneea și care sunt factorii care duc la apariția ei

Începând cu pubertatea, organismul produce hormoni androgeni în glandele suprarenale. Unii oameni suferă de o predispoziție care determină apariția de androgeni în sânge, ceea ce provoacă reacții care, în mod normal, nu ar trebui să apară. Un astfel de efect secundar este hiperactivitatea glandelor sebacee, cunoscută și sub denumirea de hiperplazie sebacee. Când funcționează normal, aceste glande produc sebum, o substanță uleioasă care acoperă pielea pentru a o proteja de uscare sau de iritare. Cu toate acestea, atunci când există o supraproducție de sebum în glanda sebacee, aceasta poate provoca blocarea glandei. La rândul său, acest lucru poate provoca un comedon (cu cap alb sau negru), care poate provoca o infecție din cauza condițiilor anaerobe (lipsa de oxigen) în interiorul glandei. În acest mediu, bacteriile Propionibacterium Acne se pot multiplica rapid și pot provoca o inflamație a comedoanelor, care modifică apoi caracteristicile leziunilor acneice.

Această imagine de ansamblu este o explicație simplificată și prescurtată a diferitelor etape implicate în formarea acneei, care se poate manifesta sub formă de puncte albe, puncte negre, papule, pustule, noduli, leziuni chistice. Din punct de vedere al zonelor afectate, acneea apare, în mod obișnuit, pe față, frunte, piept, în partea superioară a spatelui și pe umeri deoarece aceste zone au cele mai multe glande uleioase (sebacee).

Soluții pentru tratarea eficientă a acneei

Din punct de vedere al tratamentului, nu există un singur tratament care să amelioreze toate simptomele acneei. Așa cum am văzut, gravitatea afecțiunii poate să difere. La fel, și cauzele care au determinat apariția ei. Pentru rezultate eficiente, trebuie creat un regim de tratament specific pentru tratarea acneei și a simptomelor care o însoțesc, personalizat pe nevoile și caracteristicile fiecărei persoane. Mai mult, natura cronică a acneei presupune continuarea tratamentului chiar și atunci când simptomele se ameliorează. Astfel, prevenim apariția acestora.

·       ClearSkin, tratamentul laser ce combate acneea activă și oferă rezultate de durată

ClearSkin combină în mod inovator un laser non-ablativ, o tehnologie de răcire cu contact paralel și o tehnologie de tip vid, tratând acneea în condiții de maximă siguranță și eficiență. Tratamentul este adecvat tuturor tipurilor de piele, nu are efecte secundare și duce la obținerea unui ten mai neted și a unor rezultate de lungă durată. Eficiența sa este garantată de laserul non-ablativ ce pătrunde adânc sub piele, provocând leziuni termice glandelor sebacee, distrugând bacteriile P. Acne și reducând secreția de sebum, fără a afecta epidermul. Mecanismele integrate de tip vid extrag materialul sebaceu acumulat în pori, în timp ce contactul răcoritor protejează pielea, reduce durerea și permite o acțiune mai sigură asupra glandelor sebacee din derm.

Laserul de sticlă ER cu răcire și tratament de vid acționează asupra tuturor formelor de acnee vulgaris, inclusive papule, pustule și noduli, având, totodată, un efect de întinerire, diminuând aspectul cicatricilor provocate de acnee și stimulând reînnoirea colagenului.

·       Îndepărtarea cicatricilor post-acnee cu laserul Pixel CO2

În funcție de gravitatea acneei, aceasta poate lăsa urme inestetice pe ten chiar și după tratament. Laserul Pixel CO2 emite pulsații de energie înaltă care produc îndepărtarea țesutului afectat fără să lezeze țesuturile din jur, în acest fel obținându-se o vindecare mai rapidă, fără cicatrici reziduale.

În comparație cu abordările chirurgicale, tratamentul cu laser CO2 este non-invaziv și necesită o perioadă de recuperare minimă. În funcție de gradul de vizibilitate al semnelor, pentru rezultate uimitoare, sunt recomandate până la 8 ședințe de tratament.

·       Combate reapariția acneei cu produsele profesionale NOON Esthetics

Double fight, sistem avansat pentru ten ten gras și problematic. Double Fight include o combinație de Hydrogel intensiv (10% acid lactic + 2% acid salicilic) și 20% acid azelaic (acid azelaic 20%), ambele conținând DermShieldTM ce permite utilizarea cremei fără a provoca iritații. Această combinație îmbunătățește calitatea pielii cu probleme și tratează intens pielea care suferă de coșuri, puncte negre și pielea inflamată cronic (acnee, seboree), reducând în același timp excesul de bacterii. Double Fight tratează și pigmentarea post-acneică.

Acno Solution, concentrat de substanțe antibacteriene pentru tratarea tenului cu probleme și iritat. Acno solution reduce producția de sebum și înroșirea tenului, scade nivelul de iritabilitate și sensibilitatea, are efect antibacterian și îmbunătățește nivelul de hidratare al pielii. Nu este nevoie decât de un strat subțire aplicat pe zonele inflamate.

Brush & Go, pudră minerală translucidă pentru o protecție imediată optimă împotriva radiațiilor UVA /UVB dăunătoare. Brush&Go conține ingrediente anti-bacteriene, destinată pentru pielea grasă și problematică. De asemenea, ajută la prevenirea deteriorării pielii cauzate de expunerea la soare.

Pentru un tratament eficient, adaptat nevoilor pielii tale, te așteptăm la Estetiq Medical Center, pe strada Romulus nr. 35.

Ai o întrebare?

Ia legătura cu unul dintre consultanții noștri în problemele de sănătate și wellness.