Pin
SOLICITĂ PROGRAMARE
Newsletter
Newsletter
Fii la curent cu cele mai noi oferte și informații din domeniul medical

Beneficiile sportului în apă

Dacă iubești activitățile în apă, știi deja că acestea ajută la stabilirea unei stări generale pozitive și te mențin revigorat și energizat, însă sportul în apă are numeroase alte beneficii atât pentru sănătatea fizică, cât și pentru cea mentală. Sportul în apă constituie o modalitate excelentă de tonifiere, contribuie la dezvoltarea unui corp armonios și este o metodă dovedită de relaxare a minți. Descoperă cum poți obține beneficiile sportului în apă, cu minim de efort.

sport in apa

Sportul în apă este recomandat indiferent de vârstă și este benefic inclusiv femeilor însărcinate. Pierde în greutatea, remodelează-ți corpul, obține un organism suplu rapid și îmbunătățește-ți dispoziția. Avantajele pe care le oferă sportul în apă sunt uriașe.

Sportul în apă lucrează întreg corpul

Mișcarea în apă este una dintre cele mai bune forme de exerciții cardiovasculare și aerobice deoarece angajează aproape fiecare mușchi din corp și crește ritmul cardiac. Un regim consistent de activități în apă ajută mușchiul inimii să devină mai puternic și sporește capacitatea de a menține o greutate corporală adecvată. Doar 40 de minute de exercițiu de intensitate moderată te ajută să consumi aproximativ 800 de kcal. Astfel, sportul în apă este excelent pentru pierderea în greutate și reducerea grăsimilor corporale într-un timp scurt. În plus, îmbunătățește flexibilitatea, tonusul muscular, rezistența și circulația sângelui în organism.

Exercițiile în apă reduc stresul și te ajută să te relaxezi

Sportul în apă este benefic atât pentru organism, cât și pentru minte. În timp ce endorfina eliberată în timpul mișcării fizice ajută la scăderea nivelului de stres, calitatea liniștitoare a apei reduce anxietatea și poate combate depresia. Mai mult, fiind scufundat în apă, cantitatea de informații senzoriale pe care corpul o primește este amortizată ajutând la crearea unui sentiment de calm. Acest lucru se datorează și faptului că, atunci când intri în apă, corpul începe să se simtă mai ușor și mușchii încep să se relaxeze.

Sportul în apă este perfect pentru recuperare fizică

Sportul în apă este excelent pentru toată lumea și poate fi o formă de mișcare sau de recuperare sigură inclusiv pentru femeile însărcinate, vârstnici, persoane cu artrită și sportivi accidentați. Deoarece apa este de aproximativ 800 de ori mai densă decât aerul, sportul în apă este excelent pentru te menține în formă, a scăpa de kilogramele nedorite sau a te recupera în urma unei accidentări, fără a pune presiune pe articulații.

În apa adâncă până în talie, corpul gestionează doar 50% din greutatea sa, flotabilitatea apei permițându-i unei persoane să se implice în activități pe care nu le-ar putea desfășura pe uscat. Mai mult, exercițiile în apă pot fi efectuate pentru o perioadă mai lungă de timp deoarece presiunea resimțită asupra articulațiilor și mușchilor este mult mai scăzută.

De menționat și faptul că apa oferă un factor de rezistență mai mare în comparație cu exercițiile pe uscat. Acest nivel de rezistență previne mișcările bruște ale corpului, care ar putea provoca accidentări.

Mișcarea în apă este o formă de exerciții recomandată și pentru femeile însărcinate. Sportul în apă te ajută să te menții în formă cu minim de efort.

Hydroshape de la Estetiq Medical Center combină antrenamentul prin pedalare cu beneficiile terapiei în apă și ale hidromasajului asigurând o metodă de mișcare eficientă, simplă și sigură. Tehnologia sa revoluționară incorporează 4 elemente într-o singură ”capsulă”: bicicletă, apă, hidromasaj și ozon oferind un antrenament cu impact redus, care tonifică mușchii și te ajută să te relaxezi.

Ai o întrebare?

Ia legătura cu unul dintre consultanții noștri în problemele de sănătate și wellness.