Skip to content Skip to footer
Criosauna (aerocrioterapia) este o ramură a crioterapiei și constă în răcirea simultană a întregii suprafețe a corpului uman în mediu gazos. Opusul saunei convenționale, la criosaună, organismul este expus pentru foarte scurt timp (între 1 și 3 minute) la o temperatură cuprinsă între -120°C și -180°C. Senzația percepută în timpul procedurii este suportabilă, fiind mai puțin neplacută decât scăldatul în apă rece, spre exemplu.
Șocul termic scurt și controlat ajută organismul să-și regăsească echilibrul, elimină stresul și consecințele sale, reduce celulita și greutatea corporală. În funcție de greutatea pacientului și de temperatura din cabină, în timpul unei proceduri se pot “arde” 150-200 kcal iar între proceduri, peste 1000 kcal, ceea ce înseamnă că după o serie de 20 – 30 proceduri, greutatea corpului poate scădea cu 7-10 kg, în funcție de greutatea totală, bineînțeles.

Beneficii

Pierderea kilogramelor în exces
Îmbunătățirea circulației periferice
Îmbunătățirea somnului
Recuperarea rapidă după accidentări
Ameliorarea durerii
Recuperare rapidă în urma sesiunilor intensive de efort fizic
După criosaună, se obține o regenerare naturală a celulelor, adică un organism mai tânăr, sistemul imunitar este stimulat, se reglează activitatea hormonală și metabolismul, se îmbunătățesc funcțiile sexuale etc. Aerocrioterapia este de asemenea, parte a medicinei integrative, iar eficiența medicală a acestei proceduri este determinată

de nivelul temperaturii la care este expusă zona afectată dar și de viteza scăderii temperaturii. Baza eficienței medicale a criosaunei este legată de influența stimulatoare asupra sistemului hipotalamo-hipofizo-adrenal și, de asemenea, de stimularea circulației sangvine periferice.

Principalele domenii de aplicare a aerocrioterapiei sunt

Reumatologie (osteoartrite, osteoporoză, spondiloză, hernia de disc, colagenoze)
Hepatologie
Neurologie (nevroze, migrene, tulburări de somn, scleroza multiplă, postaccident vascular cerebral)
Cosmetică (celulită, prevenirea îmbătrânirii, tratamentul părului și al imperfecțiunilor pielii)
Sexologie și urologie
Ginecologie
Endocrinologie
Pneumologie
Cardiologie
Dermatologie
Ortopedie și traumatologie

Criosauna

1 Şedinţa
Oferta

Criosauna

10 Şedinţe
ron2000
Programare
Oferta

Criosauna

20 Şedinţe
ron3600
Programare

Programare

    Inapoi sus

    Toate ofertele direct pe email-ul tau personal